Kdo nešlehá není Čech

Vydal T.C.   |   Publikováno 2. 10. 2015

  • 1 / 1

Protože se blíží Vánoce, je tu čas pečení a sladkých chvil, znovu jsme se podívali na Šleháme.cz , co mají na Vánoce nového. Třeba získáme i nějaký netradiční tip, inspiraci… 

 

A na koho jiného se obrátit, než na naší skvělou odbornci paní Silvie Černou ww.slehame.cz
 

Přímo k věci, máte nějakou novinku, která by klidně mohla být dárkem pod stromeček?
Ano, tušíte správně. Před měsícem dorazila dlouho očekávaná nová linie láhve Dessert,Dessert Whip Plus Těšili jsme se na ni od jara, kdy jsme ji prvně viděli na veletrhu ve Frankfurtu. Trochu to trvalo, ale načasování je dokonalé, novinka pod stromeček. Touhle lahví potěšíte určitě každého, vč. sebe, pokud by na Vás Ježíšek zapomněl.

 

V čem je tahle nová láhev jiná než ta původní nebo vůbec ostatní láhve na šlehačku?
Je úplně jiná než původní Dessert a jiná než ostatní. Už na první pohled ji odlišuje silikonový návlek, který má funkci praktickou a estetickou,  a celou láhev vlastně „designuje“. Dessert Whip Plus je nyní ve dvou objemech, pro 0.25 a 0.5 l  obsahu. Má nerezovou láhev, která tak může do myčky, čímž nehrozí usazování žádného smetanového filmu, mléčného zápachu atp. Rozhodně praktické. Hlava láhve zůstala plastová, ale změnila tvar a spolu s nevšedním zdobením dávkovací páčky hezky celou láhev dotváří. A pak je tu ten silikonový návlek, který je zajímavě perforovaný, ale díky němuž Vám láhev z ruky neklouže a nestudí po vyjmutí z lednice.

 

Platí také u této láhve, že není jen na šlehačku?
Dessert Whip Plus je na výrobu šlehačky nebo ochucené šlehačky nebo studených dezertů. Lehká studená kuchyně, to je její parketa. A stále také platí, že láhev 0.5 l můžete naplnit jen poloviční dávkou smetany, a že v láhvi 0.5 l uděláte šlehačku jen s 1 iSi bombičkou. Nicméně pokud byste chtěli standardní šlehačku trochu oživit, doporučuji použít Monin toping, např. Caramel nebo Dark Chocolate. U nás doma je to hodně oblíbené. Do láhve naliji smetanu 0.5 l a přidám do ní cca 12 – 15 g tohoto topingu. Uzavřu, zatřepu (promíchám), dám bombičku, zatřepu, vyšroubuji bombičku a nechám ještě chvíli odpočinout v lednici. A mám výbornou karamelovou nebo čokoládovou šlehačku. Topingy Monin jsou na tohle, a nejen na to, velmi šikovné.

 

Mmmmm, to zní velmi lákavě. Monin, to jsou francouzské topingy?
Souhlas, zní to dobře a ještě lépe to chutná. Monin jsou francouzské ochucující sirupy a topingy, užívají je hlavně barmani, ale vybrané příchutě se používají do kávy nebo právě smetany a jsou k dostání i v objemu pro domácí použití. Je tu znát kvalitní a vybraný francouzský přístup, jsou to čisté ingredience, žádná chemie a už na konzistenci, a to ještě neochutnáte, vidíte, jaký je tam rozdíl. Caramel toping vypadá opravdu jako karamel, žádná tmavá břečka, která steče ze lžičky. Poctivý, hutný karamel, který karamelem taky chutná. Jestli chcete Monin vyzkoušet, rozhodně si ho užijete a investice se vyplatí. Díky složení a intenzivní chuti ho stačí málo, takže ho nevypotřebujete tak rychle, jako jiné rádoby topingy. Přirovnala bych to k té reklamě na jar, kolik talířů umyjete s kapkou Jaru a kolik s běžným prostředkem, co nakonec vyjde dráž.


Teď zpátky k Dessert Whipu, byl by ještě recept na nějaký studený dezert?
Pojmeme to tématicky, je podzim, halloween, dušičky, dýně kam se podíváte, tak co DÝŇOVÉ TIRAMISU? Budeme potřebovat:
-          75 g mascarpone
-          75 ml smetany (min. 31 % )
-          75 g dýňového pyré (uvařte dýni do měkka, rozmixujte)
-          3 polévkové lžíce javorového sirupu
-          1 lžičku citrónové šťávy
Všechny ingredience rozmixujte do hladka a přelijte do láhve přes síto - propasírujte, zašroubujte, použijte 1 iSi bombičku, protřepejte, vyšroubujte bombičku a nechte chvíli v lednici odpočinout. Hotovo. Pro efekt servírujte do skleniček, střídavě piškot namočený v kávě a dýňové tiramisu z láhve.
Recept je pro láhve 0.5 l, Dessert Whip Plus,  Cream Profi či Gourmet, případně Inoxcreamer od Kaysera.
Nicméně na co doma nedáme dopustit, to jsou lívanečky z láhve. Těsto rozmixujete mixérem, přepasírujete do láhve (bombička, protřepat) a optimálně v tomto případě, jak jsme zjistili vlastní zkušeností, necháte v lednici 24 h, nejlépe na ležato. Druhý den z láhve do lívanečníku dávkujete těsto na jednotlivé lívanečky. Recept najdete na našem šlehačkovém info-webu www.slehacek.cz a lívanečky takto připravené budete zbožňovat J A ideálně z jiné láhve servírujete na lívanečky karamelovou šlehačku.


Skoro to vypadá, jako bychom měli láhev na šlehačku požívat v kuchyni běžně jako jiné nádobí, třeba hrnec…?
Vlastně ano. Snažíme se zákazníkům ukázat, že investice do kvalitní láhve už dnes není jen o jediném účelu. Když to daná láhev umí, proč toho nevyužít a nepodávat některé dobroty jinak než dosud…? Takže jestli někdo váhá nad novou lahví, může nám zavolat, napsat, navíc jsme takřka 20 h denně online na chatu a můžeme vést hovor na téma šlehačka a jeho potřeby a představy a naše zkušenosti. Budeme se těšit ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtěte více
Novinky
Speciály
Kokain je out, teď frčí čokoláda

Kokain je out, teď frčí čokoláda

Všichni milovníci hříšného mlsání s názvem čokoláda jsou nadšeni a v euforii. Šňupání čokolády prý navozuje stejné pocity jako při orgasmu.   čtěte hned

Porno herečka vs „normální“ ženská

Porno herečka vs „normální“ ženská

Na porno kouká každý, a kdo tvrdí že ne, kouká na něj o to víc. Problém ale nastává v okamžiku, kdy muž zapomene, že to co se děje u něj v ložnici není "pohádka pro dospělé" ale reálný ... čtěte hned

Pijete vodu s citronem? Pak děláte velkou chybu!

Pijete vodu s citronem? Pak děláte velkou chybu!

Když pravidelně každé ráno vypijete sklenici vlažné vody se šťávou z citronů, budou se dít s vaším zdravím zázraky. Podlehli jste novodobému trendu a už si nedokážete představit den bez ... čtěte hned