IMAO: Nedostatek hořčice

Vydal T.C.   |   Publikováno 14. 10. 2015

  • 1 / 1

Hořčici mám rád. Jako již dříve narozený jsem byl odkojený sice jen plnotučnou a kremžskou, ale když se změnil režim, kromě přívalu bratrů z Ruska nastal i příval jiných druhů hořčic. I tak, jsem měl ale v mládí vždy dilema, kterou z těch základních zvolit. 

 

Na základce jsem dokonce hořčici povýšil na hlavní jídlo dne, protože nic jinýho prostě nezbývalo. To bylo tak: za peníze na lístky na obědy se koupily sladkosti typu Vitacit, Klokanky, Besipky, Lipa a Burizony a na ty lístky prostě už nezbylo. Jenže pak byl hlad. A protože se to rodiče nesměli dozvědět, chodili jsme ke kámošovi Trávníčkovi, kde jsme sežrali veškerý chleba, který se namazal hořčicí. Nejdřív kremžskou a na ní plnotučnou. A když náhodou měli doma Trávníčkovi sádlo, přišlo úplně dospod a to pak byly hody. Takže jsme se nějak najedli a doma jsme tím pádem nevyluxovali spíž a lednici, takže to rodičům nepřišlo divný.

Hořčice je teda od mládí něco, co musí doma být. Je jedno, jestli tam je francouzská, grilovací, dijonská, hrubě mletá nebo nemletá, ale rozhodně tam musí být plnotučná a kremžská. Nepřežil bych, kdybych neměl ke klobáse nebo k párkům základ naprosto všeho – hořčici.

Jenže nedávno jsem dostal na václavským Václaváku chuť na klobásu. Vypadala skvěle, velikost úměrná a opečená … no radost pohledět. Rozčarování přišlo v okamžiku, kdy mi ke klobáse s jedním krajíčkem chleba na tácek přistál bobek hořčice velikosti pětikoruny a s konzistencí holubího trusu. Co to jako má být? Chleba vem čert, na ten se těžko vydělává, ale co má znamenat ten bobek? Do toho si klobásku dvakrát omočím a kde je hořčici konec? Nálada v tu chvíli na bodu mrazu.

Jenže zklamání nebyl konec. Řekl jsem paní od stánku, že bych chtěl víc hořčice. Sice nehnula brvou, ale na tácku vytvořila další stejný útvar velikosti předchozího. Takže si klobásku namočím 4x, napadlo mě. No to je výhra. Na další žádost o přidání už jsem neměl náladu. Budiž jí jen ke cti, že za přidání nechtěla žádné další peníze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtěte více
Novinky
Speciály
Kokain je out, teď frčí čokoláda

Kokain je out, teď frčí čokoláda

Všichni milovníci hříšného mlsání s názvem čokoláda jsou nadšeni a v euforii. Šňupání čokolády prý navozuje stejné pocity jako při orgasmu.   čtěte hned

Porno herečka vs „normální“ ženská

Porno herečka vs „normální“ ženská

Na porno kouká každý, a kdo tvrdí že ne, kouká na něj o to víc. Problém ale nastává v okamžiku, kdy muž zapomene, že to co se děje u něj v ložnici není "pohádka pro dospělé" ale reálný ... čtěte hned

Pijete vodu s citronem? Pak děláte velkou chybu!

Pijete vodu s citronem? Pak děláte velkou chybu!

Když pravidelně každé ráno vypijete sklenici vlažné vody se šťávou z citronů, budou se dít s vaším zdravím zázraky. Podlehli jste novodobému trendu a už si nedokážete představit den bez ... čtěte hned